neděle 1. května 2022

Vlk také sliboval

 V pohádce sliboval vlk neposlušným kůzlátkům maminku, nám meteorologové na sobotu celý den jasno. Maminka to nebyla a vymetená sobotní obloha také ne. Přesto byl víkend parádní. Na chatu jsem dovezla další dvě tašky kytiček, tentokrát z Pražské tržnice, tak jsem měla o zábavu postaráno. Vysázela jsem všechno, co bylo potřeba a v sobotu odpoledne byl čas na procházku v lese. 
Tentokrát jsem vyrazila do bukového lesa, kterému se říká Bukovec, to dá rozum, že se nebude jmenovat  Borovec. Před lesem je malé hřiště, kam občas chodí starší a pokročilí pánové hrát fotbálek a každý rok se tam pálí čarodějnice. I letos už byla vatra připravená, na vrcholku zatím chyběla figurína čarodějnice, takže na místě ještě probíhaly nějaké úpravy, aby bylo na večer všechno připravené. 




Cestu lesem mi zpříjemňoval ptačí koncert a úžasný klid. Doufám, že i vy jste si užili příjemný víkend. 









16 komentářů:

  1. Evi, ráda věřím, že sis víkend užila. Procházka lesem je vždycky jako balzám.
    Přeji pohodový večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Evi měla jsi krásnou procházku. Já jsem včera byla poklidit na hřbitově a bylo také hezké počasí. Na procházky už čas nezbyl, protože manžel ještě marodí, tak jsem musela spěchat domů. Měj krásné májové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, já občas chodím na procházky právě na hřbitov. Je tam klid, jsem v pohodě a ani o ten ptačí koncert nejsem ochuzená 😊

      Vymazat
  3. U nás bylo počasí přívětivé už od pátku,kdy jsme stihli spousty věcí. Majáles na náměstí,kde měla vystoupení kapela Světlo (vnuk) a pak chata a kosení trávy,pěkný podvečer střídavě za doprovodu ptactva a sekačky. V sobotu malá procházka a zastavení v pizerii,dnes přehrada.
    Evi, měla jsi pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jste si víkend užili fakt bohatě. Manžel na zahradě už také použil sekačku, stačilo aby trochu zapršelo a tráva roste jako divá 😄

      Vymazat
  4. My jsme letos čarodějnice vzdali i když se u nás na kopci konaly. Ale byla jsem na zahradě. V neděli jsme trochu okopírovali sobotu, tzn.opět na zahradě.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás jsou čarodějnice pravidelně, ale už jsme tam nebyli několik let. Většinou se tam scházejí mladí a rodiny s dětmi. Hanko a na zahradě je krásně, jen se to nesmí přehánět s prací, to pak bolí záda. Tentokrát jsem to poznala docela znatelně. Přeji hezké dny 😊

      Vymazat
  5. Evi,krásné lesní fotky.U nás byl víkend sluníčkový,hlídala jsme dceři i synovi psa a tak jsme byli v přírodě.
    Měj hezké májové dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, my budeme hlídat jorkšírku mojí dcery v červnu. Jsem zvědavá, jak se holky budou snášet 😜

      Vymazat
  6. Opravdu nádherná procházka. Velice mě zaujala poslední fotografie stromu. U nás bylo celou sobotu krásně, v neděli už to bylo horší, ale dnes hezké počasí pokračuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyfotila jsem to, je to zajímavé, ale pořád mi to nic nepřipomíná, teda kromě toho srdíčka 😊

      Vymazat
  7. Zahrádku máš osázenou, procházku sis zasloužila, bylo potřeba protáhnou záda. Pro čarodějnici byla tedy pořádná vatra. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní3/5/22 09:54

    Lezarts

    Koště jsem vyzvedla ze servisu, tak byl let klidný😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato a jaké jsou ceny za servis koštěte, také podražili ? 😜😉

      Vymazat
  9. Majko, zítra jdu ještě do tržnice, ještě mi chybí pár drobností. Snad už to bude všechno. Měj se hezky, pá 😉

    OdpovědětVymazat