úterý 7. února 2023

Kde najít toho pravého nebo tu pravou

Toť otázka, na kterou by odpověď věděla snad jen baba Varga. Jinak je nejspíše všechno ve hvězdách, ale velkou roli v tom určitě hraje i náhoda. Ovšem jestli to opravdu bude partner pro společný život, to už je zase v těch hvězdách. 
Místa vhodná pro seznámení se po dlouhé roky zase tak moc neliší. Je ale pravda, že díky moderním technologiím přibyly další možnosti. 
Škola, sport, zaměstnání, hospoda, dopravní prostředky, zábava, dovolená, ples nebo inzerát, tak to bývalo kdysi a pravděpodobně se tak lidé seznamují i teď. Navíc je dnes k dispozici spousta různých seznamek na Facebooku, Twitteru a dalších platformách, které už jdou mimo mne a mnohdy jsou pro mě neznámou španělskou vískou. Ta náhoda tam ale vždycky bude, tak jako v tomto příběhu. 
Mladý muž z Prahy se při vyřizování pracovních povinností zastavil na jednu rychlou kávu v předzahrádce restaurace, naproti Pražskému orloji. Slečna z Taiwanu přiletěla z Paříže do Prahy na služební cestu a potřebovala se dostat do České národní banky. Oslovila mladého muže, který svoji kávičku právě dopíjel. On zaplatil a slečnu do banky doprovodil, neboť nedaleko pracoval. 
A tak to vlastně začalo. Mladík navázal styky s Taiwanem daleko dřív než předseda Senátu Vystrčil a na rozdíl od něho žádné problémy s Čínou nemá. 
Naopak má moc milou manželku a dvě krásné, roztomilé děti, páreček. Dcera už chodí do první třídy a na vysvědčení donesla samé jedničky. 





30 komentářů:

  1. Evi, krásný příběh seznámení dvou lidí. 💓🍀

    Já si svého muže stopla. Paradoxně jsem cestovala do Jizerek na nějaký mejdan, na kterém mně chtěla moje sestra seznámit s jedním mladým mužem, který byl sám. Tak tam už jsem nedojela. 🤣😂 Letos oslavíme 48. výročí svatby.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, tak v tvém případě to byla také náhoda jako hrom. My letos budeme slavit 50 let, to snad ani není možné 😉😀

      Vymazat
  2. Evi,to je moc krásný příběh a má i hezké pokračování.
    Každá matka je nejspokojenější,když ví,že jsou její děti šťastné.
    Seznámit se na seznamkách a nebo sociálních sítích je asi velké riziko.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Jitko, nešla bych ani přes inzerát a sociálních sítí bych se asi bála. Teda kdyby mi bylo tak o 30 míň 😀😁😀

      Vymazat
  3. Evi, krásný příběh a vtipně podáno, za to díky. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní7/2/23 21:27

    Lezarts

    To je, jak z Holywoodského scénáře!
    Myslela jsem, že to je recenze na knížku, kterou jsi právě dočetla😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy to život napíše lépe než renomovaný autor 😀😁😀

      Vymazat
  5. Moc pěkné počtení :-) Taky jsem si chvíli myslela, že to bude nějaký knižní příběh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou knihou mě to hodně pobavilo 😀 Příběh je skutečný, mladý muž je syn mé kamarádky 😉

      Vymazat
  6. Krásnému příběhu přeji i pohodové pokračování!
    Tobě, Evi, hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, příběh zatím v pohodě pokračuje. Děti rostou jako z vody, mám pocit, že jsem na vítání občánků byla té školačce nedávno 😀😉

      Vymazat
  7. Jsem si brala tužku do ruky, že si napíšu název knížky a ? On to život napsal skutečný příběh a moc krásný.
    Hezký den, Evi !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, je to trochu jako z nějakého románu, ale příběh pokračuje dál. Měj se hezky, pá

      Vymazat
  8. Život píše romány...Tento měl šťastný konec. Já znám, bohužel, hodně rodin, kde se nachází tzv. Mamánek ve věku 40+. Nejedná se o líného, rozmazleného synáčka, ale o ve většině případů o vzdělaného, inteligentního, pracujícího mladého muže, kterého jeho bývalé partnerky opakovaně zklamaly a on to vzdal. Holky jsou dnes jiné než za našich časů, mají jinou představu o budoucnosti a o tom "pravém". Je fakt, že i za našich časů to nebylo zase tak jednoduché, najít toho pravého. Já jsem si ho našla v práci a byli jsme spolu pěkných 43 let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, určitě mají dnešní slečny úplně jiné nároky než dřív. Těžko soudit, doba je jiná a možná i pro ně je hledání partnera složitá situace. My letos budeme mít už 50. výročí, hrůza, jak to letí 😀😉

      Vymazat
  9. Moc hezký příběh Evi. Přeji Ti krásný a pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
  10. Járo, také přeji klid ý víkend, zdravím 😉

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkný a pohodový příběh. Mám v dnešní době pocit, že mladí lidé se seznamují se svými potencionálními partnery čím dál hůře. Divná to doba, ale láska tu snad bude pořád :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliss, také občas od známých slýchám, jak těžké je seznámit se. Hodně mladých lidí žije singl a tvrdí, že jim to tak vyhovuje. Tak nevím 🤔

      Vymazat
  12. Ahoj Evi, to je hezký ! Kamarádce po rozvodu její spolužačka (majitelka seznamky) nabídla, že jí někoho jako vybere z databáze a ať zkusí štěstí. Moc se jí nechtělo, ale nakonec na domluvený oběd odjela. Vyparáděnà, načančaná. A prý hrůza, přijel někdo úplně jiný než na fotografii,neuměl pořádně ani mluvit, smrděl, funěl, ještě v restauraci jí začal osahávat a oběd za něho ještě musela zaplatit... Spolužačce potom telefonovala, co jí vybrala. Ta navrhla, že vybere jiného, což kamarádka už odmítla. Měj se hezky, Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tak to je bomba, doslova. Jeden by si myslel, že majitel seznamky už se v nabídkách trochu vyzná, ale jak je vidět, tak na některé vyčůránky jsou i tak krátcí. Měj se krásně, ahoj 😉

      Vymazat
  13. Krásný příběh :). Já zrušila přihlášku z finančních důvodů na vysokou školu a šla pracovat. Tam jsem potkala manžela a jsme spolu už skoro čtvrt století. Kdyby ze mě byla učitelka, kdo ví, jak by tomu bylo dnes. Nedovedu si představit, že bych neměla doma ty báječné kluky :).

    OdpovědětVymazat
  14. Jani, každé seznámení je tak trochu náhoda a buď to vyjde nebo ne. Ty jsi měla štěstí při seznámení a tím pádem i se super potomky. Zdravím, pá 😊😘

    OdpovědětVymazat
  15. On se vetsinou clovek seznami, ani nevi jak...i zasada "co je v dome, neni pro mne"vezme kolikrat za sve...Ale tento mlady muz, kdyz si vzal tchaiwanku, ji dodrzel excelentne...

    OdpovědětVymazat
  16. To byla opravdu náhoda až neskutečná 😀😊

    OdpovědětVymazat
  17. Evko, tak u mě teda vede asi to seznámení přes internet - ale třeba na literárním blogu jsem potkala kluka, který znal dobře mé kamarády,... takže náhody jsou a někdy se asi některé věci stát "musí", jde jen o to jak :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Lenko, každému vyhovuje něco jiného. Důležité je, aby to vyšlo ke spokojenosti 😉

    OdpovědětVymazat