Dneska vám nabídnu něco na zub k pivu, vínu nebo jako mlsání k televizi. Recept je jednoduchý, možná podobný děláte při přípravě sýrových tyčinek, takže jen taková malá změna.
Bryndzové tyčinky
250 g hladké mouky
125 g bryndzy
100 g zakysané smetany
125 g másla nebo rostlinného tuku
1 vejce
sůl, sezamové semínko nebo kmín na posypání
V misce rozšleháme jedno vejce a trochu si odlijeme do hrnečku. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto posypeme trochou hladké mouky a necháme odležet v lednici zhruba 30 minut.
Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 1 cm silný a nakrájíme na tyčinky. Dáme na plech s pečícím papírem a potřeme zbytkem vajíčka s trochou mléka, sypeme sezamovým semínkem nebo kmínem. Pečeme na 200°C cca 15 minut.
Evi,to vyzkouším.Brynzu mám ráda.Od podzimu do jara máme samé svátky a narozeniny,tak se to bude hodit.Díky a měj se hezky
OdpovědětVymazatJitko, tak bude nějaká změna. Slané tyčky se hodí vždycky. Měj se hezky, přeji pěkný víkend 😀
VymazatTetkapernikarka
OdpovědětVymazatRecepty na slané zobání se hodí vždycky, Evi 😊 Takže, díky za něj😊
A jen malou poznámku 😊 v textu má být určitě se zbytkem vajíčka s mlékem...
Měj se moc pěkně 🌞🍀😊 Alena
Alenko, máš pravdu, půjdu to hned opravit. Přeji pěkný víkend, pá 😀😉
VymazatLezarts
OdpovědětVymazatRecept se zdá chutný!
Jen bych se musela začít dívat na TV :)))
Renato, kvůli tyčkám se rozhodně nedívej, poslední dobou je to fakt na nervy. Ke koukání tam není skoro nic. Přeji pěkný víkend, pá 😀😊
VymazatNo, vida, zrovna jsem nějakou bryndzu přivezla přímo zpod Tater.
OdpovědětVymazatZajímavý recept, Evi.
Jiřina N.
Jiřinko, slané tyčky máme rádi a s bryndzou je to zase trochu změna. Přeji pěkný víkend, pá 😉😊
VymazatEvi, slané peču celkem často, s brynzou budou mít tyčinky správný říz.
OdpovědětVymazatDěkuji za recept, ráda vyzkouším.
Přeji hezký den. Helena
Helo, nemusí to být zrovna tyčinky, ale to je asi nejrychlejší a slané se hodí opravdu skoro ke všemu. Měj se hezky, přeji pěkný víkend, pá 😀😊
VymazatAhoj Evi, taky ráda peču slané drobné pečivo. Recept si uložím, to se hodí vždycky. Měj se hezky, Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Leni, máš pravdu, slané se hodí skoro vždycky a navíc ho máme rádi. Měj se hezky, přeji pěkný víkend, pá 😉😀
VymazatRecept si ukládám, s brynzou jsem ještě tyčinky nedělala.
OdpovědětVymazatMěj se hezky!
Hanka bavi-mne-to
Také nemám s brynzou zkušenosti, vyzkouším.
VymazatHanko, samotnou mně to také nenapadlo, ale brouzdáním na internetu občas narazím na něco zajímavého. Pěkný víkend přeji, zdravím 😀😉
VymazatBrynza je výborná surovina, takové tyčinky jsem už dělala. Příprava je snadná, výborně chutnají. 👍
OdpovědětVymazatHanko, slané pečivo je hodně oblíbené a s bryndzou jsou tyčky fakt dobré. Měj se hezky, pá 😀😊
VymazatZajímavý recept. Možná někdy vyzkouším.
OdpovědětVymazatJáro, třeba budeš s bryndzovou chutí spokojená. Měj se hezky, pá 😀😊
VymazatTo je mňakový recept, bryndzu mám ráda :) Jedna moje babička dělá někdy obyčejné tyčinky z listového těsta posypané troškou různého koření, druhá babička dělá sýrové sušenky, ale dává do nich eidam. Všechno je to dobré :))
OdpovědětVymazatPřeju hezký víkend, i když bude asi upršený...
Tereza
Terezko, t tyčky z lískového těsta také dělám a jsou moc dobré. Moc tě zravím a díky za návštěvu, pá 😉😀
OdpovědětVymazatMňam brynzu mám ráda a díky Evičko za receptík.😉
OdpovědětVymazatIvetko, snad budou chutnat, já mám slané pečivo moc ráda. Miluju škvarkové placky, ale ty nedělám, občas si kupuju hotové. Měj se, pán 😊😀
OdpovědětVymazat