pátek 5. července 2024

Tentokrát to bude o napětí

Tentokrát vám představím tři knížky z knihovny, všechny jsou napínavé, tak trochu psychothriller, detektivka nebo kriminálka, jak chcete. 

Goffa Martin   Dítě v mlze 

Únos sedmiletého chlapce od základní školy vypadá jako krutý, ale ne neobvyklý zločin. Vyšetřování odhaluje nezvyklé odlišnosti. Žádná komunikace s únoscem, žádné požadavky, žádné výkupné. 
Únosce hned na začátku odhalí svou tvář, jako kdyby se svým pronásledovatelům vysmíval. Vyšetřovatelé ho samozřejmě ihned poznají, pachatelem je jejich bývalý kolega. Kolega stíhá kolegu, paradox. Bývalý kolega je jako dlouholetý a zkušený vyšetřovatel vždy o něco napřed. 
Jeho vzkaz "bolest za bolest" detektivům hodně napoví.
Autora znám, jeho knihy se mi líbí. Krátké kapitoly, napínavé až do samého konce, určitě doporučuji.



B.A.Paris   Terapie 

Mladí manželé se přistěhují do luxusního obytného komplexu v uzavřené komunitě. Koupě domu byla velice výhodná a mladé ženě cena neustále vrtá hlavou, proč? Důvodem nízké ceny byla bývalá majitelka domu. O ní však žádný ze sousedů, se kterými se mladí manželé snaží blíže seznámit, hovořit nechce. Takový psychothriller, který za přečtení určitě stojí. Možná od autorky znáte V pasti lží nebo Za zavřeným i dveřmi. 



M. H. Clarková   V podezření 

Autorka vychází z faktu, že reality show je mezi diváky velice oblíbený žánr. Děj se odehrává v televizním studiu, tématem jsou neobjasněné vraždy. Producentka pořadu dostává možnost i souhlas, zařadit do seriálu i případ smrti studentky Susan.
Podezřelých je mnoho, ale skutečný vrah dostává strach. Snaží se likvidovat svědky a unese i samotnou producentku.
Opět krátké kapitoly, které vás nutí číst a číst. Od autorky jsem četla už několik knih a ani tentokrát nezklamala. 



úterý 2. července 2024

Zahrada nezklamala

Po krátkém pobytu na severu  Čech a návratu do Prahy jsme netrpělivě čekali, jak přežila naše zahrada. Od bráchy, který teď trvale bydlí nedaleko, jsme věděli, že v našem okolí nespadla ani kapka. Čekala jsem, jak to zahrada zvládla a byla jsem mile překvapená. Je pravda, že jsme přijeli jako na zavolanou. Moje první kroky vedly s konví vody k truhlíkům, záhonkům a starým hrncům, zahrada si poradila sama. I naše pidi jezírko nezahálelo, zdravil nás i jeden květ leknínu, po bližším hledání jsem objevila i několik dalších poupat. Na relax na zahradě už se těším, bazén napuštěný, zahradní sprcha připravená. Určitě nás čeká i nějaké výletování (doufám) a rozhodně si nenechám ujít koupání na Sázavě. Tak hlavně zdraví a můžeme se vrhnout do léta.