středa 17. května 2023

Na skok v kuchyni

 Na chatu odjíždíme většinou ve čtvrtek nebo v pátek dopoledne a obědy v ten den řešíme návštěvou v místní restauraci. Máme to opravdu kousek, vaří tam moc dobře a ceny jsou v dnešní době velice vstřícné, teda zatím. Ovšem jako správní důchodci  sjíždíme i my s manželem letáky s akčnímu cenami v okolních supermarketech. V okolí máme dokonce čtyři, letáky bývají pravidelně ve vchodu do baráku a v jednom z těch marketů pravidelně nakupujeme při cestách na chajdu. A právě tam byla akce na celé grilované kuře. Bylo rozhodnuto, odpoledne přijede syn, nemusím nic vařit a jídla bude dost.
Syn nepřijel, masa bylo fakt dost a manžel řekl 2x a dost. Mně stačí málo, pro Barču nevhodné, vyhodit škoda, tak co s tím. A konečně se dostávám k tomu receptu, ale trvalo to, co?
Množství surovin většinou podle oka, chuti nebo počtu strávníků. vejce a majolka jsou dané pro 4 osoby.

Kuřecí salát se zeleninou 

3 vejce
100 g majonézy
1 PL lžíce polotučné hořčice
hlávkový nebo ledový salát
salátová okurka
rajčata
paprika
pečené nebo grilované kuře bez kůže
sůl, pepř

Vše nakrájíme na menší kousky, majonézu  smícháme s hořčicí, vše důkladně promícháme a máme hotovo. Jako příloha chleba nebo pečivo. Proto jsme v kuchyni jen na skok. 






26 komentářů:

  1. Skvěle sis poradila. Takové rychlovky mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, nerada trávím v kuchyni moc dlouho, jídlo je v momentě snědené a pak ještě umýt zbytek nádobí. Rychlovky jsou vděčné a dobré 😄

      Vymazat
  2. Anonymní17/5/23 16:38

    tetkapernikarka
    Evi, vše by se mělo zpracovat, sníst, kór teď, kdy je vše dost drahé. Tobě se to podařilo skvěle, takový salátek není vůbec špatná volba :-)
    Snažím se taky tak. Zbyde kousek kuřete, je rizoto, nebo použiji i na pizzu a tak různě :-) :-)
    Měj se moc hezky, přeji pěkné dny :-) Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, snažím se zpracovat co nejvíce, ale někdy se to nepodaří. Suším i chleba a schovávám vaječné skořápky pro sousedovy slepice u nás na chatě. Domácí vajíčka pak kupujeme celý rok, mnohdy za nižší cenu než v supermarketu. Měj se hezky, pá 😉😀

      Vymazat
  3. Evi, děkuji za tip.👍👍 Je to super nápad, který určitě využiji. Já tedy zatím všechny přebytky vakuuju a pak mrazím. Občas se hodí vytáhnout něco z mrazáku a nemuset vařit.
    Měj hezké květnové dny. 🍀🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já dávám zamrazit hotová jídla jen občas, ale samozřejmě je to pak velká výhoda a hned je jídlo na stole. Měj se hezky, pá 😀

      Vymazat
  4. Evi, mně se líbí, jaks to vzala stručně, jasně, bez omáček okolo...Jistě jste si pochutnali. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, bylo to dobré a až na tu majolku celkem zdravé 😊 Měj se hezky, zdravím 😀

      Vymazat
  5. Evi super receptik. Já většinou z těchto zbytku dělám rizoto. Také vše spotřebuji do posledního kousku. Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, rizoto máme také rádi a z drůbežího masa je snad nejlepší. Já hodně používám krůtí krky, pro které si chodím na farmářský trh. Jsou hodně masité a ještě zbyde i do polévky. Měj se hezky 😉😊

      Vymazat
  6. Evi, salát ze zbytku kuřecího masa občas dělám, i když trochu jinak. Věřím, že jste si pochutnali, i ten tvůj zní velmi dobře.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, je to jídlo šup-rup hotové, dobré a bez majolky by navíc bylo i zdravé 😀😊

      Vymazat
  7. Taky občas něco podobného dělám. Je to rychlé a dobré.
    Měj se hezky!
    Hanka,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, baví mě právě to, že je rychle hotovo. Měj se krásně, pá 😀😊

      Vymazat
  8. Anonymní18/5/23 09:52

    Lezarts
    Jarní rychlovka, čte se to s chutí☀️

    OdpovědětVymazat
  9. Evi,to je dobrý nápad.Píšu si.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  10. Recept s příběhem, super! :)
    Dělám něco podobného, jen dávám kuřecí maso (i třeba na kostičky osmažené i s výpekem), rajče, cibulku, ledový salát. Jak říká kuchař v Asterixovi a překvapení pro Cézara - "je to raz dva hotový" :D.

    OdpovědětVymazat
  11. Jani, jídla "raz dva hotový" jsou vždycky dobrá volba. Občas stačí jen nápad a oběd je na stole 😀😉

    OdpovědětVymazat
  12. Rychlovky mám ráda, hlavně v létě jelikož mi od rána do kuchyně pere sluníčko a ještě bydlíme pod střechou takže masakr mám v bytě jako v peci:-) Uvidím jak budu mít letos nechala jsem si namontovat venkovní žaluzie. Opatruj se Evíku.😊

    OdpovědětVymazat
  13. Ivetko, tak to je fakt masakr. Žaluzie snad pomohou, velká vedra také ráda nemám. Máme výhodu, že v bytě máme okna na severovýchod,, takže sluníčko tam svítí jen dopoledne, ale někdy stačí i tom. Měj se hezky, pá 😉😊

    OdpovědětVymazat
  14. Evi mňam, saláty mám ráda a dělám je hodně. Dala bych si... Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Leni, jak se říká z nouze ctnost, ale byl fakt dobrý. Určitě se bude objevovat častěji třeba i v jiných obměnách. Přeji pěkné dny, pá 😉😊

    OdpovědětVymazat
  16. Evi, něco podobného asi budu řešit dnes, nejspíš pak udělám i rizoto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lotty, u nás je rizoto z drůbežího masa oblíbené a teď jsi mi připomněla, že bychom si ho zase mohli dát. Hezký den, pá 😀😉

      Vymazat